Resestopp

Min sambo och jag hade tänkt åka på en sista-minuten snart, v. 1. Till t ex gran canaria eller liknande. Bara för att få lite skön sol och slappna av. Men det finns visst inte en enda resa kvar. Varken ordinarie eller sista minuten! Jag är sådär lagom irriterad just nu. Vad sjutton ska man göra istället? Åka på nån svindyr weekendresa i kalla Sverige?! Jag vill ha sol och värme!!!! Ska det vara så omöjligt??

Snöstormspromenad


Vi var just ute å gick i snöstormen.. vi trodde inte att det blåste så farligt, men oj oj... snön piskade i ansiktet så att det helt domnade bort. Och jag såg ingenting, tårarna eller snön bara rann i ögonen! Men det var skönt ändå. Uppfriskande.

Läser julklappsbok

Julen blev harmonisk i år. Inte som vissa andra år när värsta fejderna blossat upp. Nu var alla glada och trivdes, utom möjligtvis när lilltjejen i familjen fick nåt utbrott.
Enligt tradition åkte jag och min bästa vän Sara på julotta tillsammans. Min tur att köra i år. Vi har båda varit med i kyrkokören i hemkommunen, jag tror det är därför det är så stämningsfullt för oss att få höra de där sångerna, se de där människorna. Känna atmosfären. Jag blev lite besviken för att min mentor i livet inte dök upp som utlovat. Senare fick jag ett sms där han förklarade.
Senare på juldagen hamnade vi på ett ställe med dans/disco/trubadur på olika våningar. Det hade säkert varit väldigt trevligt, om jag hade känt någon endaste person av 800 där... nu hade jag bara tråkigt och önskade att jag stannat hemma. Kände mig faktiskt lite halv utan min sambo också.

I julklapp fick jag mycket fint. Bl.a. en bok jag började läsa igårkväll när jag kommit hem från mammsen. Pigge Werkelins bok om sina upplevelser i Thailand under och efter tsunamin: "Kl 10.31 på morgonen i Khao Lak". Som alla andra läste jag mycket om Pigge i tidningarna då när det hände. Han berörde. Kanske läste jag lite för mycket, för en natt hade jag en form av mardröm. En mardröm för mig. Verklighet för honom. Jag minns fortfarande drömmen väldigt detaljerat. Jag vaknade och grät floder. Sedan dess har jag på något konstigt sätt känt att jag förstår åtminstone lite av vad han gått igenom. Genom drömmen var jag där. Kände hans smärta. Försökte hjälpa. Att läsa hans bok nu berör mig väldigt djupt. Precis som han skriver, är livet så föränderligt. Ena dagen var han och hans familj i paradiset, allt i största harmoni och underbart. Något dygn senare kommer flodvågen. Ytterligare några dygn senare sitter Pigge och hans bror och plockar upp hans frus benbitar från golvet efter kremeringen. Den mannens styrka och psyke är helt otroligt. Ofattbart.

Och just det där gör att jag bättre ser vad som är viktigt i livet. Man vet aldrig... Vad som helst kan hända. Njut nu! Ta vara på de du älskar. Se till att de vet hur speciella de är. NU. Nu är det som gäller. Imorgon kanske inte finns.


Olindas tröja?

Hjälp.. jag har letat i ett par månader efter tröjan som jag idag såg Olinda ha på bild i Aftonbladet. Var har hon köpt den? Vet nån var den finns??

Olindas tröja?


Chili, smycken & julsång


Idag har jag hunnit med mycket... Först åkte jag & sambon ett par mil söderut för att köpa julklapp till min pappa, och tända ett ljus på en grav (dagens välgärning, en släkting slapp åka typ tio mil för att tända ett ljus). Sen styrde vi kosan norrut, för sambon skulle köpa nån julklapp (åt mej tror jag) och jag passade på att slinka in hos tandis och sätta ett tandsmycke. Blev kanonfint! Måste ju glittra lite nu till jul.... ;)
Sen åkte vi hem och jag lagade käk, absolut v ä r l d e n s godaste chili con carne! Och vi konstaterade att det faktiskt var första gången som vi åt chili con carne ihop. Efter man har varit tillsammans i snart 8 år, så är det liksom inte många saker man gör Första Gången ihop längre... =)

Ikväll ska jag bra slå in julklappar & packa. Har ställt fram missarnas åkburar nu så att de kan bekanta sej med dom på nytt.... det är nog ett år sedan de åkte så långt sist.

Igårkväll skrev jag "Missarnas julsång", en helsjuk text till "Fa-la-la-la-la"-musiken... Deck the halls, ni vet..
Den ska jag sjunga som snapsvisa hemma och jag kommer garva ihjäl mej. Och mammsen kommer sitta där och se på mej som om jag hade tagit E *s*

Spa-dag

Idag har jag och sambon haft en ta-hand-om-oss-spa-dag. Vi var här på Feelhouse Spa. Tränade, simmade, bubblade jaccuzzi och badade bastu. Kanonmysigt ställe, med skön musik och lite levande ljus. Sänkt belysning. Helt underbart och väldigt välbehövligt, jag känner mig som en ny människa.
Kul att testa roddmaskinen, det hade jag aldrig gjort förut...men shit vad ont jag fick i axlarna!



Jag = Avril & Paris?

Jag laddade just upp mitt foto till myheritage.com för att få veta vilka kändisar jag e mest lik, och resultatet blev (man får 10 träffar):

1) Paris Hilton 61%
2) Charlize Theron 58%
3) Salma Hayek 53%
4) Olivia Newton-John 51%
5) Bill Murray (!) 50%
6) Naomi Watts 48%
7) Janica Kostelic 47%
8) Någon totalt främmande för mig av manligt kön
9) Scarlett Johanson 46%
10) Angelina Jolie 46%

Tänk om man var en blandning av alla de där... Sen laddade jag upp ett nytt foto, då blev jag mest lik Avril Lavigne. Så hm.. jag ser väl ut som en blandning av Avril & Paris - det kan jag gå med på =)

Underbara musiktips

Just nu älskar jag Thåström så fruktansvärt mycket. Varenda text drar tag i mig och virvlar runt varenda känsla jag någonsin haft i kroppen. Och jag blir glad. Lycklig. Konstigt nog.

Jag har fått tag på Idde Shultz gamla soloalbum från -95. Jag har letat efter den då & då, eftersom låten "Högre mark" hade etsat sig fast... och ja, den är fortfarande lika bra.

Övrigt superbra just nu:
"En av oss"  med Mauro Scocco
"Baby om morgonen" med Uffe Lundell (från i somras, men ändå)

Jill Johnsons nya skänker lite julstämning också... annars gillar jag Chris Isaak's "Christmas" från förra året.

Nu har jag tipsat färdigt för idag!

Jobberbjudande(n)

Jag har redan blivit erbjuden två olika jobb, och jag tar inte examen förrän i juni! Så långt allt positivt. Vad som är lite negativt är att jag/vi måste flytta. Och att det inte finns jobb närmare min hemort. Det känns riktigt jobbigt att behöva flytta till en större stad. Been there, done that, got the t-shirt. Det är inte vad jag helst av allt hade velat. Inte i den här fasen av livet. Så jag är både glad och lite nere...  Men det är ju fruktansvärt skönt att veta att man har ett jobb när man slutar!

Men vem vet. Det kanske finns nån mening med en flytt också.

Hur firar ni jul?

En vecka sen jag skrev nåt sist. En hel vecka!! Har jag inget ö h t att komma med? Står det still? Är det helt tomt? Nja. Inte riktigt. Men när jag väl vill skriva nåt så blir det alltid för personligt. Och min blogg ska inte ha en massa detaljer på det viset. Har jag bestämt.
En anledning till att det varit så tyst om mig kan ju också vara att jag är helt slut när jag kommer hem från högskolan. Slänger mig på sängen och sover. Äter. Pluggar. Sover igen. Ungefär.

Men snart är det jul. På måndag tar jag jullov. Inte från bloggen kanske. Men från pluggandet.  Julen kommer jag att fira hemma hos min mamma. Först äter vi julbord hos pappa kvällen innan julafton. Tradition. Julafton spenderas hos mamma i hennes vardagsrum, med glögg, grogg & jultomte. Kalle Anka. Hela fadderullan =)
Juldagen åker jag & min bästa kompis på julotta ihop. Min tur att köra i år tyvärr... Och på kvällen går vi ut på krogen. Brukar vara kul, då alla utflyttade kommer "hem" till byn och går ut och partajar. Man träffar mycket gamla bekanta. På gott & ont, kanske... det är ju inte bara vänner man kan råka träffa på, så att säga.

Hur firar ni jul?

Om Huselius ikväll

Insider. Ikväll. Kristian Huselius är såååå ledsen för att han inte får spela med de andra pojkarna i tre kronor. Inte ens träna på samma is för bövelen!! Hallå?? Nej, vet ni - jag orkar inte ens skriva alla mina åsikter om Insider och att de ens låter en kille som gjort det han faktiskt gjort, sitta och beklaga sig i tv. Sen säger då tjejen som anmälde hockeykillarna att hon aldrig velat anmäla dem. Men några bryderier måste hon uppenbarligen ha haft angående den kvällen och de upplevelserna, eftersom hennes gynläkare anmälde dem...
Istället för mina åsikter (de jag e för trött just nu för att uttrycka):

Läs här. Och Linda Skugges gamla krönika här.

Omtumlande

Idag har det varit en väldigt omtumlande dag. Jag har fått ett jobberbjudande (jag studerar fortfarande, klar i juni), jag har lagt ut jobb-krokar åt en massa andra håll och fått vissa hintar som gjort mig glad idag. Väldigt glad. Men man ska inte ropa hej....

Jag håller på att läsa en väldigt bra bok. "Små citroner gula" av Kajsa Ingemarsson. Den har väldigt många olika...partier den boken. Som om hon inte kunnat bestämma sig riktigt för vad den egentligen ska handla om. Men iaf, idag var det ett kapitel som fick mig att totalt bryta ihop och gråta floder. Verkligen hulka som ett barn och snyta ut halva hjärnan. Så den är bra. Helt klart.
Mamma....

Sambon hade köpt med sej glögg hem idag. 2 olika sorter, en mer klassisk röd spetsad med cognac och en vit med vaniljvodka. Smakade båda och de var goda.

Sen kikade jag för omväxlings skull in här på min Kära Blogg, och upptäckte att ingen mer och ingen mindre än "Omåomigen"- Pelle Almgren hade googlat på sig själv och hamnat..... HÄR! =) Sånt gillar jag. Roliga sammanträffanden.

Glada dagar.
Intensiva stunder.

Sjuk

Jag är så förkyld. Åkte till högskolan iaf idag, för annars missar man 2 seminarier och då måste man skriva 2 hemska långa kompletteringsuppgifter istället. Och det orkar jag inte, jag har skrivit så in i h-e mycket rapporter, hemtentor & skit. Feber på seminariet och läraren undrade om jag höll på att svimma. JAG bad om en liten rast. JAG som aldrig gör sånt. Wow liksom. He he. Feber som sagt, glansiga ögon och matt, orkade inte lyssna på diskussionen på seminariet alla vänner lät bara som buller i skallen. Lyckades köra alla 4 milen hem sen utan att somna, bra gjort.

Hemma. Sov ett par timmar. Mådde bättre när jag vaknade, mindre feber kanske. Drack varmt honungsvatten. Åt mackor med kryddost. Chips. Drack the med honung.

Låg i soffan och grät när Agnes vann Idol och hennes vackra röst brast när hon kom till "all my dreams came true" nånting. Lättrörd jag. Och lättroad =)

Väntade på jobbmail hela dagen idag men när jag, nettan & sandra kollade mäjlen på biblioteket innan hemgång så hade inga beslut tagits än.... Så jag/vi väntar en halv vecka till då....

RSS 2.0