hoping for a new -or my old- body...

Imorgon börjar det... !
Imorgon får jag min nya medicin som ska få kilona att rasa av mig! Egentligen måste man ha ett BMI på över 28 för att få medicinen, men jag har fel på ämnesomsättningen och har gått upp ca 20kg på ett par år pga det. Så NÅT måste göras! Jag har gått från storlek 36 till storlek 42, på byxor. I kid you not!! Det mesta sitter på magen och rumpan, och nu ska det BORT för jag känner inte igen mig själv längre. Och då är det illa.
Nu gäller följande:
-undvika kolhydrater.
-undvika alltför mycket fett.
-grönt te
-frukt
-massa vatten
-skogspromenader
-yoga
-aerobics
-crosstrainer

Och hålla tummarna för att jag slipper biverkningar. Men de vanligaste är (enligt vad jag hört) muntorrhet & sömnlöshet, och det kan jag nog leva med...


en annan grej att störa sig på...

ok, follow me.. detta händer väldigt ofta; jag kollar på ett tv-program eller en serie. När det är reklam går jag på toa eller går ut med vovven. När jag kommer tillbaka har kocken bytt kanal och kollar på vad han vill se. Vilket är nåt om bilar, motorcyklar eller nåt kockprogram som jag absolut inte vill se. När jag då påpekar efter en stund att kanske reklamen på den kanalen jag kollade på kanske är slut nu, då blir det suck och stön och "du bestämmer jämt". GAAAAAAAAAHH! *allergisk reaktion
But why går inte karlsloken och kollar på lilla tv:n vi har då, om han nu ville se nåt annat? Eller varför ber han inte mig göra det? Utan alltid samma ritual av suck och stön efter ett reklamavbrott...

en annan grej... när han ska ordna nåt.. han säger t ex "Ja vi har fel på elen, ska ringa el-kalle imorgon som jag känner..." så gör han aldrig det sen!!! Så får vi gå runt här och byta proppar eller köpa tusen glödlampor.. tills jag till slut blir galen och typ skäller ut honom för att han aldrig gör nåt som han lovat - DÅ händer det jävligt fort vill jag lova! Varför ens säga sånt om du vet att inte har tid??

för övrigt älskar jag min karlslok.. =)
men undrar lite hur olika man kan va i ett förhållande utan att till slut...störa ihjäl the löööv? (väldigt olika tydligen...)

dear me...

...jag har ju inga läsare (tror jag?), för jag har inte direkt nån energi till att göra reklam för bloggen så som man ska, etc. så då får jag skriva lite till mig själv bara - i terapisyfte kanske.

Nyligen var jag på en roadtrip med en tjejkompis, en såndär "bekant" som jag fram tills detta känt halvbra bara. På ytan verkar hon lite som mig- gott självförtroende, samma musiksmak, halvsöt, sportat förr, liknande yrke. Men hon är singel. Efter roadtripen förstår jag varför. Detalj efter detalj om hennes personlighet framkom, som gjorde det så väldigt tydligt för mig att vi är olika som natt och dag. Några exempel: Hon tjatar ekonomi k o n s t a n t. Hon skulle aldrig kunna ta lån för att köpa en bil, hon skulle aldrig kunna ha en pojkvän som inte har ett fett sparkapital och pengar över varje månad.... några gånger lade hon ut för mig -obs! småpengar- och när jag sedan försökte bjuda tillbaka FICK JAG INTE DET utan hon ville sätta sig och räkna ut exakt på öret vad jag var skyldig istället, "så att det blir rätt". Oh my God. Sen såg vi nån musikvideo som jag tyckte var riktigt vacker ur ett konstnärligt perspektiv, den upplevde hon som helt vidrig. Ja det fanns en hel del småsaker som till slut har tornat upp sig till höga berg, för min del. Jag vet inte om hon känner likadant, men hur som helst kommer jag försöka undvika att umgås med henne (iallafall sådär intensivt och bara vi två) i fortsättningen... Men där ser man, hur ytan kan dölja och hur man kan missbedöma en person från början och uppleva någon som nån helt annan än vad den är...

*

Jag håller på att läsa Carolina Gynnings bok "Ego woman", fortsättningen på "Ego Girl". Jag tycker så mycket om henne, älskar hennes personlighet och gillar att läsa om hennes snåriga karriär och händelserika, galna, underbara liv. Det var förresten en till grej vi inte tycker lika om, jag och kompisen - hon kan absolut inte med CG. Kan rekommendera båda böckerna, superbra och varning för sträckläsning!

*

Nu väntar jag på kocken, jag har inte ätit mat än idag och ikväll blir det en sen supé när han dyker upp!

Märkligheter.

Jag har skaffat ny mobil, den kom i fredags. Igårkväll messade jag till de flesta i mina kontakter att jag har nytt nummer. Efter en stund ringer det, ett mobilnummer ser jag på displayen, jag svarar och någon säger på stockholmska: "Jag har fått ett sms från dig här, det står att du har nytt nummer. Jag vet inte vem du är." Jag svarade: "Jaha då har det nog kommit fel." Han: "Ja jag ville bara kolla vad det var." Jag: "Ja, du behöver ju inte spara numret heller." Han: "Nej, ok. Hejdå."
Väldigt mysko. För skulle snubben ringt från ett nummer som jag HAR i mina kontakter, under nån som bytt nummer, då skulle ju den personens namn ändå stå i displayen. Jag fattar ingenting. Jag har inte hittat igen numret bland kontakterna heller, jag har kollat igenom alla som jag inte har kontakt med ofta. Hm.

Märklig film såg jag igårkväll - Zombieland. En zombiekomedi med Woody Harrelson. Jag älskar ju Woody. Filmen var som sagt ytterst märklig, men av mig får den ändå högt betyg bara för att Woody är så underbar, har sån härlig humor och spelar så bra!



Läpptips...

Insåg just hur totalt efter jag är när det gäller nya skönhetsprodukter. Hittade ett lip gloss här hemma som inte är mitt. Testade det för jag hittade inget av mina egna, och jag sket i att det förmodligen är en mindre bakteriehärd i den lilla flaskan. Och jäklar vilka snygga läppar jag fick! Och det pirrade i läpparna, efter en stund kom en fräsch, kylande känsla. I loved it! Så googlar jag namnet: Sally Hansen Lip Inflation tror jag det hette. Och inser att det är en s.k. Lip Plumper. Som innehåller konstiga grejer som ingefära och kanel och ska göra läpparna pulserande och större. Jag visste inte att det fanns. Hur efter är inte jag då, haha?
Googlade lite mer och har efter granskning fått fram att den absolut bästa plumpern ska vara "Too faced lip injection extreme" och den finns att köpa här.
Men jag gillade verkligen Sally Hansens, och jag tror den är beroendeframkallande?? Den finns iaf på Lindex och kostar runt hundralappen, ett billigare alternativ.


Hundkul.. & bio..


Bilden: Newfoundland

Idag skulle min käre sambo ta med hunden (vår kära lilla 35-kilosvalp) till ett industrigarage där hans syster var och jobbade och hade sin newfoundland på typ 90 kg med sig. För att hundarna skulle få leka. När han kommer dit sitter newfie-killen fast med bara en sytråd typ, så han sliter sig och löper fram till bilen, slår en ögla runt min sambos ben och drar iväg med honom innan han hinner stänga bildörren. Så vår hund hoppar ur lös och springer efter, och blir också involverad i sytrådshärvan. Ingen newfie-matte syntes till heller, hon kom inte ens ut. När han till sist trasslat ut både sig och hundar satte hand vår hund i bilen och stack hem direkt, skitsur. =)

Ikväll blir det bio. Michael Jackson-filmen "This is it". Har inte några skyhöga förväntningar direkt. Men hoppas den är sevärd.




RSS 2.0