Radio-F-in'-tjänst

Varje gång vi har flyttat så har Radiotjänst ringt mej, därför att tv-avgiften står på sambon. Alltså, om jag var min sambo, vilket jag inte är som tur är, så hade jag aldrig i helvetet börjat med att betala tv-avgift. Hur dum får man bli liksom? Men han är ju man, som sagt...

Igår ringde radiotjänst. För vi har flyttat.
Kvinna: "Ja hej, jag ringer fr radiotjänst, du kanske har hört talas om oss??"
Jag (mes as usual): "Ja jo det har jag."
K: "Jamen vad bra, det är så att vi kan se att du har flyttat till (adress), men du har inte anmält tv-innehav. "
J: "Nej, jag har nämligen ingen tv. Det är min sambo som har tv."
K: "Jasså du. Och vad heter han då? KAN MAN FÅ ETT  NAMN KANSKE???!!"
Och jag som är en sån jäääävla mes svarar med sambons för- och efternamn.
K: "Ja. just det. Jag kan se att det stämmer, ja. Ja du vet, vi får inte ha tillgång till samboregistret tyvärr så vi kan inte se vilka som bor ihop."
Sedan avrundades samtalet och jag la på.

Som vanligt slår det mej först efteråt. Det kanske finns en anledning till att DOM inte har tillgång till samboregister. Förresten, finns det ett sånt? Finns det ett big fat samboregister som olika företag liksom kan ansöka om att få tillgång till? Jag trodde i all min oskyldighet att jag kunde bo med vem sjutton som helst utan att det registeras någonstans. Ja ja. Whatever. Jag blir bara så förbannad på såntdär.

Radiotjänst- go screw someone else.

Everyday

Allt vardagligt går så mycket lättare när man har nåt underbart att tänka på. Det kan vara en ashäftig konsert man varit på (Bryan Adams på hovet i lördags), det kan vara nåt man ser fram emot (ev. utlandsresa till solen), eller varför inte vackra tankar om framtiden att fokusera på.



Motion

"Jaha, motionerar du nåt här i stan då sen du flyttade hit?"

Jag tror jag har fått frågan hundra miljarder ggr sen jag började nya jobbet. (Dock i olika variationer) Och jag brukar ljuga. Lite. Säga att jag simmar ofta (en gång i kvartalet ungefär) och springer ibland (händer typ aldrig). Jag vet att jag borde. Men jag tycker att all motion/träning suger. Jag har inte hittat nånting som passar mej. Allt är bara en fysisk plåga och urtrist. När jag var yngre var jag med i ett basketlag. Det var kul. Då.

Men vad jag skulle skriva om är, att jag upptäckt att alla som jobbar inom vården motionerar/tränar, på något sätt. Så är det ju inte inom andra yrken. Tänk om jag skulle svarat på frågan med "Nää jag gör ingenting. När jag kommer hem öppnar jag en guldnougat och lägger mej på soffan en stund." (Vilket är SÅ mkt närmare sanningen) Jag tror allvarligt talat att jag skulle fått sparken omedelbart.

Men jag funderar åtminstone på att gå en danskurs. Så att jag får behålla jobbet ett tag...

Bastning

Mitt i valvakan bestämde jag mej för att sätta på bastun. Mannen vill också basta.
I bastun (60 grader senare) och med en folköl i handen undrar mannen om man kan hälla vatten över stenarna. Eftersom stenarna är jävligt få och jävligt nära själva elslingorna som är glödgade, säger jag "Nä men gör inte det, man vet aldrig...det är ju el ändå."
Mannen stänker vatten på stenarna. Det fräser till.
Efter en stund undrar mannen om han ska hälla folköl på stenarna. Jag: "Nä jag tror INTE det är en bra idé. Men nu har jag bastat färdigt." Mannen vill basta en stund till. Jag ställer mej i duschen. Något luktar bränt. Riktigt bränt. Jag börjar tro att det brinner.
Jag: "VAD HAR DU GJORT???"
Mannen: "Jag hällde ölskum...ja vadå, det är inte ens rökfyllt härinne!"
Jag stänger av duschen. Badrummet är rökfyllt.

Alltså, hur många hjärnceller har män, helt ärligt?
Jag överväger seriöst om jag ska bli lesbisk. En tjej skulle aldrig vara så in i helvete pantad.

För övrigt är jag tveksam till om bastuaggregatet någonsin kommer funka att använda igen. Kommer det lukta bränt varje gång eller... *suckar* Jag som älskade min bastu. Sååå mkt.

Semester, semester

Funderar på att ta mej söderöver senare i år. Här funderar jag monkey style.

Playlist

  • Martin Stenmarck - Sjumilakliv
  • Raymond & Maria - Storstadskvinnor faller ner & dör
  • Lasse W - Stockholmskyss
  • Lisa Ekdahl - Ljudlöst & salt
  • Laleh - Bostadsansökan

Jag är mkt inne på svenskt nu.... Älskar sjumilakliv... Underbart!

Fans

Idag har jag, förutom en kort sväng på ica och en längre promenad med ena katten, enbart legat hemma och läst Fredrik Strages bok "Fans". Kan inte sluta läsa, så rolig och välskriven bok!

Nyss kollade jag på "Grabben i graven brevid". Börjar tycka att Michael Nykvist är småsexig. Han är så full av liv. Jag har aldrig sett någon som utstrålar en sån.. lycka! Glömmer aldrig när han satt i publiken på Allsången i somras, och såg så genuint lycklig ut där han satt och sjöng. Svårt att ens förklara det med ord. Hur som helst, en Riktig Man är han!

Utsikt

Det var så fint väder idag att det var dags att ta med finkameran upp på uteplatsen på taket för att ta föreviga utsikten! Jag e inte riktigt kompis med den här digi-kameran än, så ljus och skärpa blev kanske inte världsbäst direkt...

11839-11

11839-10
11839-9

Behöver jag säga att jag är helnöjd med nya boendet??

Abstinensfri

I'm back. Nästan två hela veckor utan internet. Men nu har jag/vi flyttat. Och jag har börjat nya jobbet. Det har varit både roligt och nervöst... men det har gått helt ok än så länge. Alla är så snälla och hjälpsamma ju =)

Trots att jag gått kurs inne i Örebro har jag inte hunnit utforska stan så mycket... men det kommer väl.

Annars bor jag fint... jag gillar allt, utom de vidrigt stora spindlarna på balkongen. Jag skojar inte, jag har ALDRIG sett så stora spindlar. Frågade sambon (som inte bor här än) om de verkligen kan vara svenska. Dryg som han är svarade han: Spelar det någon roll, ska du prata med dom?
Spindelnäten är sånadär fint vävda som man bara ser i tecknade serier, och de är också skitstora. Hur äckligt som helst! Jag törs nästan inte gå ut där.....

Hur som helst har jag faktiskt bara saknat internet för två saker: 1) betala räkningar och 2) eniro (t ex kolla om de finns willys här på orten etc...)
Helt abstinensfri, det var ju riktigt skönt!

RSS 2.0