Om en arm

När jag var tio knuffade en klasskompis ner mig från nån klätterställning på skolan. Det var inte ens högt. Men jag landade olyckligt på högra armen som gick rakt av någonstans vid armbågen. Det är liksom två ben där, båda gick av. Jag blev sen sövd när den skulle "brytas rätt". Den läkaren som skulle göra detta låg hemma och sov, sades det. När han kom cyklandes till akuten stank han av sprit (enligt mina föräldrar). Så gick han in och gjorde det han skulle med min arm, vilket tog 5 minuter. Sedan gips ett antal veckor.

Jag blir så förbannad när jag tänker på det. Varför bad inte mina föräldrar om en annan läkare? Varför sa de inget alls? Hade det varit jag, om det varit mitt barn, så hade jag blivit skogstokig. Varför stämdes han inte senare? Varför, varför, varför?

När gipset kom av kunde jag inte böja armen ordentligt inåt - bara 90 grader. Det fick sen tränas upp så gott det gick på rehab. Men det ligger en benbit i vägen, så det är "benstopp" och jag kan inte böja den inåt riktigt.
Nån röntgenspecialist menade att tillväxten i den armen kunde vara skadad, men det skulle man inte kunna veta säkert förrän armen växt färdigt (i 15-årsåldern tror jag). Hur som helst så hade jag tur på den fronten iaf, tillväxten var inte skadad och jag fick en normalstor arm. Inget annat sades om ev. framtida men som kunde uppstå.
Undrar hur mycket av detta som blev p g a den där berusade läkaren?

Nu domnar den armen bort varje natt. Är det ok att det är så? Kan den "dö" till slut? Jag har en massa frågor att ställa till nån som vet. En natt för ett tag sen råkade jag sova på den, och sedan dess har jag haft nervryckningar i den - inte hela tiden, men några gånger per dag. Och det känns så jobbigt. Jag hatar sjukhus. Nu måste jag ringa nån läkare och be att de tar nya röntgenbilder eller nåt.

Det funkar..den här gången också

Den där rosenroten... den gör sitt jobb, kan man säga..
De senaste dagarna har varit riktigt jobbiga... olidliga nästan... Största effekten verkar komma den dagen man inte tar dem...

För övrigt lugn helg. Försökt skriva en hemtenta. Julpyntat lite. Bara chillat =)

Rosenrot dag

Inatt sov jag inte alls. Idag sov jag halva dagen. Sjuk. På kvällen åkte jag ner på stan - som inte är en stad utan en byhåla - och köpte ett paket rosenrot. Så att jag ska kunna hålla mig fokuserad på seminariet på skolan imorgon. Så att jag ska ha koll och säga rätt saker. Så att jag ska se gladare ut än vad jag innerst inne är. Och rosenrot är inte ens klassat som drog. Det är ett naturläkemedel ju. Som man blir glad, skärpt och kåt av.

(Nu låter det som att jag har damp eller nåt och det har jag verkligen inte men livet är inte så lätt alla gånger och man kan inte vara skärpt och utvilad och snygg och glad varenda jävla dag).

Thåströms nya

Läste en sån klockren recension av Thåströms nya "Skebokvarnsv. 209" här. Det är kanske konstigt, men jag får lite julstämning av den här skivan. Tänk dig själv: Lugna ballader, Thåströms vackra stämma, levande ljus och glögg..? Eller ett glas Old Winter Ale kanske?

Bokat!

Ha ha, jag bokade iaf! Sittplats istället.... jag är för gammal för att orka stå och sambon har ju aj aj i ryggen... Sektion O7 rad 29 blev det! Görsköj!!!!

Robbie

Jag höll precis på att boka biljetter till Robbie Williams extrakonsert på Ullevi, men så upptäckte jag att man minsann måste betala direkt. Så då makulerade jag. Attans. Nu ångrar jag mej lite. Vadå, strax över tusen spänn, det kan det väl vara värt att åka 60 mil ner till Götet, stå i kö hur länge som helst och till sist ändå hamna längst bak på ståplats-sektionen och bara få se Robbie på storbildstv?
Nu lät jag kanske ironisk eller smått sarkastisk, men nejdå, jag tycker verkligen att det vore värt de pengarna. Stämningen, my people. Stämningen skulle gå att ta på.

"I just wanna feel.....
real love....."

Otroligt att inte jag också knarkar

Jag surfade runt och hittade en gammal krönika, så skön! Som jag garvade....

Återigen; Ljuva 80-tal.... Läs och förundras - hur blev jag så normal egentligen?

Dan Blomberg, om du läser detta - du regerar.... iaf i min värld, just idag, just precis nu.


En Riktig Man!

Sibel var helt outstanding i kvällens Idol. "All by myself", och Swartling grät. Igen. Jag tror att han blivit en så stor "favoritman" eller sexsymbol hos kvinnor (läs: mig) just för att han är så otroligt manlig och samtidigt kan visa känslor, gråta inför hur många tittare? Peter Swartling, du är en Riktig Man! Tack Gode Gud för att det finns sådana.

Iron Maiden på svt2 från Ullevi. Min mammas favoritband. (Mamma är 62 år). Run to the hills gillar jag. Det är typ så mkt jag lyssnat på Maiden någonsin. Jag var mer inne på Twisted Sister & WASP på den tiden ;)
Ljuva 80-tal....

Hockeyfruar

briljant skrivet att jag kunde skrivit det själv! Go Linda! Go Linda! Go Linda!



O.C.

Man märker att man börjar bli gammal när man är mer attraherad av papporna i serien än deras söner....
och när man mer kan identifiera sig med morsorna än med döttrarna.....

...I'm old...

Pelle Almgren & WOW! Liksom

Är det nån som minns dem? Jag har lyssnat på väldigt mycket 80-talsmusik senaste dagarna. Och deras skiva var ju mycket bättre än jag tyckte på den tiden. Viss musik funkar tydligen som vin, blir bättre med åldern. De var kanske före sin tid. Vad vet jag.
Förresten, var tog de vägen? En ynkans skiva, sen totalt borta. Måste googla!

Söndagsmiddag

Nu har jag & sambon precis varit på Clas Ohlsson och köpt en massa onödiga saker. T ex en ny elljusstake till advent. En ny taklampa till sovrummet. Med mera. Men jag trodde inte att jag hade så mycket pengar, så jag lade tillbaka den trådlösa musen jag tänkt köpa. Det var ju synd, för när jag kollade efter nu så hade jag visst mer pengar än jag trodde.

Nu håller honungspojken på att laga mat för fullt... jag gjorde fläskfiléfynd på ICA. Helt omärkt fryst fläskfilé för 29 kr/st (dansk). Tur att han är kock så han kan avgöra om det e bra kött eller inte - detta var kanonkvalité sa han! Han har just stekt på medaljongerna, nu ska de in i ugnen med kryddost på. Och så blir det 2 såser till varav en gjord på öl och ölkorv och den andra en kryddig beasås. Å potatis till förstås. Hungrig nu! =)

RSS 2.0